Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

Memorial Cup Milana Cífky – 2. ročník PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Středa, 17 Červen 2009 12:47

Ve středu 3. června 2009 se uskutečnil 2. ročník Memorial Cupu Milana Cífky. Již podruhé jsme tak mohli být svědky vzpomínkové akce na počest tragicky zesnulého studenta Obchodní akademie ve Slaném. Celá akce se uskutečnila za finanční podpory Středočeského kraje a královského města Slaného a pod záštitou Hejtmana Středočeského kraje MuDr. Davida Ratha.

Po slavnostním zahájení začala první část Memorial Cupu, kdy se turnajovým systémem střetly tři slánské střední školy. Gymnázium, integrovaná střední škola a obchodní akademie. Systém každý s každým měl určit vítěze 2. ročníku.

V prvním utkání proti sobě nastoupili studenti gymnázia a integrované školy. Utkání bylo velmi vyrovnané a na konci byli spokojenější studenti Integrované školy, neboť zvítězili o gól, 6:5. Pak již došlo i na studenty naší obchodní akademie, mnohdy bývalé spoluhráče a kamarády Milana Cífky. Ve svém prvním utkání narazili na studenty integrované školy, kteří je po většinu utkání přehrávali a vedli nad nimi. Bojovnost a leckdy až zarputilost našich hráčů, mohutně podporovaných velmi početným publikem, nakonec slavila dílčí úspěch v podobě vyrovnávacího gólu na 2:2 a tím se objevila i šance na celkové vítězství v turnaji. Soupeř se sice v závěru ještě snažil strhnout vítězství na svou stranu, ale v cestě mu stál vynikající brankář našeho týmu, Petr Štěpánek, který předvedl několik zákroků z říše snů. Aby se z celkového vítězství radovala naše škola, museli jsme zvítězit nad gymnáziem aspoň o dva góly. Do samotného utkání jsme nevstoupili vůbec dobře a již po několika minutách jsme o dva góly prohrávali. Pak ale naši reprezentanti začali více spolupracovat a na začátku 2. poločasu si vybojovali potřebný dvoubrankový náskok. Ten po čase ještě navýšili, nicméně 5 minut před koncem soupeř snížil, a tak zápas nepostrádal dramatický náboj až do konce, který byl šťastnější pro naše studenty a převážnou většinu diváků. Motivace některých hráčů sice občas atakovala hranici únosnosti charakteru utkání, nicméně po skončení zápasu se vše srovnalo do mezích normy.

Poháry, diplomy a pamětní medaile převzali všichni hráči z rukou paní Jitky Cífkové, maminky Milana.

Po zhruba hodinové pauze následovalo exhibiční utkání mezi současnými a bývalými studenty naší obchodní akademie. Utkání se neslo jednoznačně v přátelském duchu a k vidění byly prvky jak vyšší fotbalové kvality, tak i gesta fair play hry. Výsledek nebyl tím nejdůležitějším, nicméně o něco spokojenější mohli být stejně jako loni bývalí absolventi. I oni převzali pamětní medaile z rukou paní Jitky Cífkové a ještě dlouho poté měli o čem diskutovat s profesory, s bývalými spoluhráči a současnými studenty nebo i kamarády, kteří se přišli na tuto akci podívat. Ten, kdo přišel, rozhodně litovat nemusel.

 

Fotografie z turnaje naleznete ZDE