Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

Humanitární sbírka Červená stužka 2011 PDF Tisk Email
Napsal uživatel spravce   
Úterý, 17 Květen 2011 06:08

Ve dnech 9. 5. – 13. 5. 2011 se studentky a studenti prvních, druhých a třetích ročníků Obchodní akademie Dr. E. Beneše ve Slaném zapojili do dalšího ročníku humanitární sbírky Červená stužka, kterou organizuje Česká společnost AIDS pomoc. Čtrnáct dvojic studentek a studentů  vybralo od slánských, kladenských, lounských a velvarských občanů celkem 6 397 Kč, které byly složeny na účet ČSAP u Komerční banky ve Slaném.

Poděkování patří všem ochotným občanům, kteří přispěli různými finančními částkami, a všem studentkám a studentům, jež se této sbírky zúčastnili,  a to i ve svém volném čase.

Zvláštní poděkování pak patří dvěma nejúspěšnějším dvojicím  - studentkám Tereze Kaczkowské (1. C) a Dagmar Skuhravé (3. B) a studentkám třídy 1. A  Simoně Dobrovolné a Elišce Vintrychové, které vybraly částky ve výši 1300 a 1217 Kč.

Od roku 2004, kdy se Obchodní akademie Slaný sbírky Červená stužka zúčastnila poprvé, bylo studenty slánské obchodní akademie vybráno ve prospěch České společnosti AIDS pomoc více než 88 000 Kč.

Mgr. Zdeněk Víšek, koordinátor prevence OA Slaný