Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

Setkání žáků OA Slaný se starostou města Ivo Rubíkem PDF Tisk Email
Články - semináře - zájezdy
Napsal uživatel spravce   
Čtvrtek, 03 Říjen 2013 07:17

Dne 27. 9. 2013 se žáci Obchodní akademie Dr. E. Beneše ve Slaném  společně s žáky  jiných slánských škol zúčastnili v Městském centru Grand setkání se  starostou RNDr.  Ivo  Rubíkem a  oběma místostarosty -  panem Mgr. Hrabánkem a panem Hložkem. Na počátku jednání byli všichni přítomní žáci rozděleni do skupin tak, aby v každé z nich byli zastoupeni žáci různých škol, kteří v průběhu jednání pak společně předávali  vedení města  podněty ke  zlepšení situace ve Slaném.

Žákům, třebaže byli omluveni z vyučování, se ovšem v průběhu jednání nevyhnul ani menší vědomostní test, ve kterém si mohli ověřit  své znalosti  slánské minulosti i přítomnosti. Nakonec měla každá skupina za úkol sepsat deset věcí, které by žáci ve Slaném rádi změnili, a  pan starosta  vybral k realizaci ten návrh, který byl nejčastěji zmiňován. Setkání bylo nepochybně přínosem jak pro představitele Slaného,  tak pro  slánské žáky a studenty, kteří  tímto osobitým  způsobem  mohli pomoci při dalším rozvoji města.

Součástí setkání bylo i malé občerstvení, které všichni přítomní uvítali.

Zuzana Kačníková, 4. A

LAST_UPDATED2