Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

Co je nového ve škole PDF Tisk Email
Napsal uživatel Ing. Michaela Seghmanová   
Úterý, 09 Září 2014 15:08

Prázdniny utekly jako voda, a je tu nový školní rok. Do prvních ročníků nastoupilo letos 58 žáků, tedy dvě plné třídy, což je téměř o polovinu více než tomu bylo loni (ve druhém ročníku je jen 39 žáků). Věříme, že to nejhorší má naše škola za sebou, a že v příštím školním roce budeme moci otevřít již tři třídy v prvním ročníku, tak, jak bylo dříve obvyklé.
A zatímco si žáci a učitelé užívali volna, ve škole bylo letos v létě rušno.
V první řadě vrcholila rekonstrukce kotelny v režii města Slaný, vlastníka budovy. Díky tomu, že přípravné práce začaly již na jaře, v tuto chvíli již probíhají jen drobné dokončovací práce, které prakticky nenarušují chod školy a výuku. Nové kotle jsou účinnější, umožní lepší regulaci teploty v různých částech budovy, a to, jak doufáme, přinese finanční úsporu. Spolu s novými kotli jsme získali i úpravnu vody, tak snad ušetříme i na údržbě WC a umývadel. A když už je řeč o vodě, další novinkou, z níž se můžeme radovat díky našemu městu, je zavedení vody do tříd, v nichž zatím voda chyběla. Děkujeme!
Během prázdnin jsme dále obdrželi finanční dar, díky kterému jsme vymalovali ve třech třídách a části chodby ve staré budově. I za to děkujeme!
Z vlastních prostředků jsme zakoupili dva dataprojektory, které jsou instalovány ve třídách, tím odpadne částečně zbytečné kufrování během dne po lépe vybavených třídách.
Jsem moc ráda, že školní prostředí je po prázdninách pro žáky i učitele zase o něco přívětivější.

Přijďte se podívat k nám do školy, třeba na den otevřených dveří ve čtvrtek 9. října od 15 hodin.

LAST_UPDATED2