Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

Projektový den OA Slaný k výročí 17. listopadu 1989 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Ing. Lenka Rohanová   
Pátek, 12 Prosinec 2014 09:09

Dne 13. 11. 2014 se Obchodní akademie ve Slaném zúčastnila projektového dne, jehož cílem bylo připomenutí 25. výročí zahájení demokratické revoluce v tehdejším Československu i politických změn v dalších zemích střední a východní Evropy na podzim roku 1989.
Tyto události byly vzpomenuty především promítáním historických dokumentárních filmů, diskusemi učitelů se studenty, kteří následně vytvářeli tematicky zaměřené obrazové koláže, jež byly po dobu jednoho měsíce vystaveny na hlavní chodbě školy.
Studenti čtvrtých ročníků měli také možnost hovořit s bývalým místostarostou města Jaroslavem Hložkem, pamětníkem listopadových událostí v Praze i ve Slaném. Ostatní studenti navštívili dokumentární inscenaci To ta totalita.
Učitel naší školy Mgr. Zdeněk Víšek se naopak jako pamětník a historik 19. 11. 2014 zúčastnil dvou besed s žáky druhého stupně Základní školy ve Smečně.

Ing. L. Rohanová

IMG 8871 141120141191 
LAST_UPDATED2