Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

Výlet na Házmburk - Erasmus+ PDF Tisk Email
Napsal uživatel spravce   
Pondělí, 13 Červenec 2015 10:27
IMG 9088 Na web Erasmus plus int Erasmus-plus-int-TR-CZ-LT

23.6. se žáci prvních ročníků z OA Slaný vypravili na výlet na nedalekou romantickou zříceninu původně rozsáhlého gotického hradu Házmburk. Hrad je umístěný na čedičovém kopci 5 km od Libochovic a tvoří jakousi předsunutou stráž Českého středohoří. Díky své poloze nabízí krásný rozhled do krajiny dolního Poohří.
Všichni se nejprve sešli ve vestibulu školy, kde jim paní ředitelka Ing. M. Seghmanová řekla pár slov na úvod, popřála pěkné počasí a rozdala trička s logem našeho projektu My landscape. My home. My school. a programu Erasmus+, z jehož finančních fondů byl výlet financován.
Jelikož bylo pouhých 12°C a bylo po dešti, výšlap na kopec byl náročnější. Ten den byla ale skvělá viditelnost a odměnou všem proto byly krásné výhledy z tzv. bílé věže na České středohoří a Zahrady Čech. Žáci nejen tam hledali odpovědi na otázky v pracovním listu, připraveném Mgr. Z. Víškem, učitelem dějepisu.
Při zpáteční cestě nám už svítilo slunce a sestup k autobusu byl nenáročný. Dalším bodem zájmu na našem výletě byl nedaleký židovský hřbitov. Zde studenti zkoumali náhrobky a rozdělovali je podle jazyků, ve kterých byly jejich nápisy.
Poslední zastávkou na výletě byly Libochovice. Žáci si prošli park libochovického zámku, který je už více než 300 let skutečným kulturním dílem.
Ukázalo se, že všichni zúčastnění ( včetně pedagogů- Mgr. J. Košutová, Ing. Z. Drvotová, Mgr. Z. Víšek a Mgr. R. Bílková) výlet bez problémů zvládli, což ukazuje na jejich dobrou fyzickou kondici. Jen po příjezdu museli věnovat nějaký čas čištění obuvi ( a ti méně šťastní i oblečení) od bláta. Nikomu to ale nevadilo, vždyť nové zážitky a vědomosti jim za to stály a pobytu v přírodě není nikdy dost.

Mgr. Renata Bílková, koordinátorka projektu

DALŠÍ FOTOGRAFIE

LAST_UPDATED2