Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

Aktivity projektu „Our landscape. Our home. Our school." ve školním roce 2014/2015 PDF Tisk Email
Napsal uživatel spravce   
Čtvrtek, 13 Srpen 2015 09:12
Erasmus plus int Erasmus-plus-int-TR-CZ-LT

Obchodní akademie Dr. Edvarda Beneše reprezentuje Českou republiku v mezinárodním projektu
Erasmus+ „Our landscape. Our home. Our school."
Co je Erasmus+?
Erasmus+ je nový evropský vzdělávací program, mezi jehož cíle patří i zvyšování kvality, zavádění inovací a mezinárodního rozměru u vzdělávání a práce s mládeží. Vedle toho se zaměřuje na spolupráci se zeměmi mimo EU, aktivní občanství či jazykové vzdělávání.
Projekt začal 1.září 2014 a zahrnuje spolupráci 5 škol z 5 různých zemí: Joniskio „Ausros" gimnazia z Litvy( v Joniškisu), Kerimbey Orta Okulu z Turecka( v Samsunu), IES David Bujan ze Španělska( v Cambre), Zespol Szkol z Polska(v Kobylance) a Obchodní akademie Dr. Edvarda Beneše ve Slaném z České republiky. Koordinátorem projektu je litevská škola.
Jaké jsou cíle projektu?
Hlavním cílem projektu je realizovat různé outdorové aktivity v každé zúčastněné škole a zařadit je do vzdělávání v různých evropských zemích. V rámci mezinárodní spolupráce si učitelé předávají metodologické zkušenosti a postřehy z ostatních zemí.
Pracovních postupy, metodiky, poznámky a výsledky jednotlivých aktivit společně s fotografiemi jsou posílány koordinátorovi projektu. Ten je zveřejněn na www.outdoorlearning.eu a na facebookovém profilu: „Our landscape. Our home. Our school."
Všechny organizační záležitosti týkající se projektu byly diskutovány na setkání, které se konalo 10.-13.11.2014 v litevském městě Joniškis. Litevskou školu reprezentovala Giedre Motiejuite- koordinátorka projektu, Violeta Zidoniene, Kestutis Motiejuitis a Vidmantas Sutnikas - ředitel školy. Každá partnerská škola byla zastoupena svým koordinátorem. Z Turecka přijela Meltem Bilgic, ze Španělska Jose Vinas, z Polska Katarzyna Wozniak. Naši školu reprezentovala ředitelka školy Michaela Seghmanová a Renata Bílková.
Další projektové setkání proběhlo 23.-27. 3. 2015 ve španělském Cambre, kde českou školu tentokrát zastupovali Vladimíra Hauptmannová, Zdeněk Víšek a Renata Bílková. Učitelé zde prezentovali možnosti doplnění výuky, česká strana se soustředila na doplňkové aktivity hodin angličtiny (The Tour of Slaný a Giving Directions).
Učitelé zde také domluvili výměnu kontaktů i mezi zainteresovanými žáky z partnerských škol, byť je to zatím možné jen prostřednictvím internetu. Některým žákům naší školy se skutečně podařilo navázat pravidelnou a zajímavou komunikaci především s litevskými studenty. Vzájemně si posílají suvenýry a informují se o litevských či českých zvyklostech, svátcích, prázdninách a hlavně porovnávají. Dochází tak k individuálnímu poznávání kultury jiné evropské země.
25. -29.5 2015 v polské Kobylance se konalo zatím poslední projektové setkání.Všichni zúčastnění přivezli a porovnávali recepty na vaření venku, které vymysleli jejich studenti. Proběhly prezentace dalších aktivit, většinou" outdoor cooking". Čeští studenti se však z organizačních a praktických důvodů v květnu zabývali aktivitami spadajícími do ZPV: ekologií a florou ve svém městě. Vařit venku se proto budou učit až na začátku následujícího školního roku.
V červnu se konala zatím poslední projektová aktivita, výlet prvních ročníků na hrad Házmburk a návštěva zámku v Libochovicích.
V současné době již probíhají na naší škole přípravy na další, již čtvrté projektové setkání, které poběhne 5.-9.10.2015 právě u nás, na OA ve Slaném.
Už se na naše zahraniční přátele těšíme a doufáme, že se jim u nás bude líbit.
Mgr. Renata Bílková

Zde jsou fotografie z akcí.

LAST_UPDATED2