Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

MEMORIAL CUP MILANA CÍFKY PDF Tisk Email
Napsal uživatel Mgr. Filip Dolejší   
Pátek, 03 Červen 2016 07:28
 DSC06512m

Ve středu 1. 6. 2016 se uskutečnil 9. ročník Memorial Cupu Milana Cífky. Tentokrát se tato sportovní akce uskutečnila uvnitř haly BIOS, a to pod záštitou starosty královského města Slaný Mgr. Martina Hrabánka. Tradičně proběhla za účasti tří slánských středních škol - Gymnázia Václava Beneše Třebízského, Integrované střední školy a Obchodní akademie Dr. E. Beneše.

Úderem poledne byl turnaj oficiálně zahájen připomenutím Milana Cífky, tragicky zesnulého studenta naší školy. Poté již začal samotný turnaj mezi zúčastněnými školami.

Všechny tři zápasy byly velmi vyrovnané a až do poslední minuty nebylo o vítězi rozhodnuto. Ačkoliv výsledky nebyly to nejdůležitější, je možno dodat, že nejprve Obchodní akademie porazila Integrovanou střední školu 5:4, poté Gymnázium Václava Beneše Třebízského přehrálo Integrovanou střední školu 3:1 a na závěr reprezentanti naší školy zvítězili nad výběrem Gymnázia 4:2 a tím obhájili loňské vítězství. Celý turnaj se nesl převážně v poklidné a přátelské atmosféře.

            Krátce před druhou hodinou odpolední se uskutečnilo slavnostní vyhlášení. Diplomy, pamětní medaile a putovní pohár pro vítěze předala paní Milanova maminka Jitka Cífková.

            Potom následovala, stejně jako předchozí roky, i druhá část Memorial Cupu, kdy proti sobě nastoupili bývalí studenti - Milanovi spolužáci proti současným studentům OA. V tomto zápase celkem padlo 16 branek. Tento zápas, rovněž jako celá akce, byl důstojnou vzpomínkou na tragicky zesnulého Milana.

            Velký dík patří sponzorům: paní Jitce Cífkové za štědrý finanční dar, SRPDŠ při OA za pamětní medaile a královskému městu Slanému za poskytnutí hřiště. Nesmíme samozřejmě zapomenout poděkovat také všem divákům za přítomnost a povzbuzování a organizátorům celé akce za odvedenou práci. Díky a za rok na viděnou.

Výsledky 9. ročníku Memorial Cupu Milana Cífky

OA – ISŠ              5:4

ISŠ – Gymn.        1:3

Gymn. – OA        2:4

  1. místo     Obchodní akademie Dr. E. Beneše ve Slaném
  2. místo     Gymnázium Václava Beneše Třebízského ve Slaném
  3. místo     Integrovaná střední škola Slaný

absolventi OA – studenti OA            11:5

LAST_UPDATED2