Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

Exkurze v hotelu Hejtmanský Dvůr PDF Tisk Email
Napsal uživatel spravce   
Čtvrtek, 24 Listopad 2016 12:20

Hejtm.Dvur-Slany      Dva články studentek třetího ročníku, popisující exkurzi:

Exkurze do hotelu Hejtmanský Dvůr

V úterý 15.11.2016 jsme se školou navštívili Hotel Hejtmanský dvůr. Po celou dobu naší prohlídky nás doprovázela manažerka hotelu paní Lucie Beznosková, která měla záživný výklad a byla ochotná a schopná odpovědět na veškeré naše otázky, kterých ale nebylo moc, jelikož nám řekla vše podstatné. Exkurze začala na recepci, pokračovala přes prohlídku některých pokojů včetně pokoje pro vozíčkáře, následně přes prohlídku různých salónků, ve kterých se dají pořádat různé společenské akce od konferencí až po plesy, hostiny a oslavy. Měli jsme také možnost navštívit

gastrostudio, které je určené hostům hotelu. Následně jsme se podívali do vinného sklepu, který je zachován v gotickém stylu. I zde se dají pořádat různé sešlosti. Hotelu tato místnost ale většinou slouží jako místo pro uskutečnění rautu při plesech. Všechny tyto salónky musejí být ale předem zarezervovány. Následně jsme se přesunuli do relaxačního centra, který je přístupný jak hotelovým hostům, tak i veřejnosti. Relaxační centrum se skládá z 2 prostorů – v jednom se nachází hydromasážní vana a v druhém finská sauna s vířivkou. Tyto prostory ale musejí být opět předem zarezervovány. Dále je součástí hotelu také restaurace a kuchyně, kterou jsme ale neměli možnost navštívit. Hejtmanský dvůr nabízí řadu balíčků, které jsou vhodným vánočním dárkem například pro rodiče. Mně osobně se tato prohlídka velice líbila a rozhodně bych návštěvu hotelu vřele doporučila.
Tereza Lidická, III.B

----------------------------------------------------------------------------

Dne 15. 11. 2016 jsme se zúčastnili exkurze v Hejtmanském dvoře ve Slaném. Paní manažerka Lucie Beznosková nám ukázala všechny prostory hotelu. Nejdříve nám pověděla něco k historii a poté jsme nahlédli do dvojlůžkového pokoje a do pokoje pro zdravotně postižené. Dále nám ukázala salónek, kde se konají různé akce nebo setkání. Vedle salónků se nachází menší kuchyň, takzvané gastrostudio, kde se pořádají gastronomické akce. Poté jsme sešli po schodech dolů a viděli restauraci. Podívali jsme se také do divadýlka, kde se odehrávají některá představení nebo se zde mohou konat různé akce. Poté jsme šli do sklepa, kde se nacházela vinárna, která dříve byla zpřístupněna, ale nyní se musí rezervovat dopředu. Hotel má také mimo jiné relaxační centrum, kde se nachází whirlpool a sauna, můžeme si také objednat různé druhy masáží. Exkurze se mi moc líbila, i když jsem většinu prostorů v tomto hotelu viděla. Dozvěděla jsem se různé nové věci, například co se týče historie. Hotel se mi vzhledově velice líbí a ráda bych se v něm někdy ubytovala. Relaxační centrum jsem zde již dvakrát navštívila a bylo to tam opravdu hezké.
Michaela Hrabánková , 3.A

 

LAST_UPDATED2