Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

Projekt Erasmus+ Tisk
Napsal uživatel Mgr. Martina Viková   
Pondělí, 16 Duben 2018 06:56
IMG 8805 IMG 20180320 095652

 

Projekt Erasmus+

LA CULTURA CELTA EN BOHEMIA Y GALICIA: SMEJANZAS Y DIFERENCIAS

Bienvenidos a la República Checa

Španělé na návštěvě u nás

Tak jako na začátku listopadu vyrazila skupina 10-ti žáků a 2 pedagogové Obchodní akademie do španělské Galicie za účelem poznání, jak to bylo s přítomností Keltů ve Španělsku, tak v březnu 18. 3. 2018 jsme na letišti v Praze uvítali naše španělské partnery. Čekal nás poměrně bohatý program. Uskutečnili jsme řadu aktivit spojených s tématem našeho projektu. Na začátku týdne naše španělské partnery přivítal starosta města Slaný pan Hrabánek, a pak žáci 3. ročníku provedli hosty po městě a ukázali jim slánské pamětihodnosti.

V úterý byla velice příjemným úvodem do tématu našeho projektu návštěva Muzea T.G.M. v Novém Strašecí, kde jsme si vyslechli informace týkající se přítomnosti Keltů na území Čech. Teoretické bloky byly vždy proložené praktickou částí, kdy jsme si mohli vyzkoušet v praxi činnosti, kterým se Keltové věnovali v každodenním životě: drcení mouky, následná příprava placek a pečení, dojení kozy, lití, výrobu šperků… Další den jsme podnikli výlet do Dolních Březan. V tamním Regionálním informačním centru si pro nás připravili velmi poutavou prezentaci, která byla následně doplněna opět interaktivními aktivitami, jako je tkaní, ražba mincí, střílení z luku. Unikátním a ústředním bodem expozice byla tzv. ZÁVIST CAVE (cave automatic virtual environment). Jedná se o multiprojekční zařízení, které je použito pro vizualizaci historických scén. Měli jsme tak jedinečnou možnost projít se na několik minut po keltském hradišti a seznámit se s životem našich předků.

Jakousi třešničkou na dortu byl koncert skupiny Subulcus hrající "rozličnou hudbu časů starých a písně chátry středověké". Myslím, že celý týden jsme si velmi užili. Naši španělští partneři odjížděli plni zážitků a nových dojmů. Tak „adiós los gallegos y hasta la próxima“. J

A jako bonus si dovoluji přidat zprávu, že Evropská komise schválila naši žádost o udělení možnosti využívat v rámci projektu značku Evropský rok kulturního dědictví 2018 se sloganem: Naše dědictví, setkávání minulosti s budoucností. Důvodem rozhodnutí bylo, že naše iniciativa v rámci projektu může přispět k dosažení cílů Evropského roku kulturního dědictví 2018, které byly schváleny Evropským parlamentem a Radou Evropské unie v článku "legal calling for the EYCH2018".

Etiketu se značkou připojuji a „congratulaciones“.

LAST_UPDATED2