Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

semináře - zájezdy
Vzdělávací seminář v Památníku Yad Vashem PDF Tisk Email
Články - semináře - zájezdy
Napsal uživatel spravce   
Středa, 06 Listopad 2013 09:35

Ve dnech 27. 10. – 3. 11. 2013 se v Památníku mučedníků a hrdinů holocaustu Yad Vashem v Jeruzalémě uskutečnil za účasti českých a izraelských pedagogů, historiků a politologů již 9. ročník závěrečného vzdělávacího semináře „Jak vyučovat o holocaustu“, který byl určen učitelům českých základních a středních škol.

Konání  tohoto   odborného  setkání  bylo zajišťováno Památníkem Terezín, Památníkem Yad Vashem a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

Na této významné společenské akci  byla rovněž zastoupena Obchodní akademie Dr. E. Beneše ve Slaném, a to na základě realizace úspěšného projektu studentů třídy 3.A „Komunita slánských židů a osobnost Felixe Hellera (1924 – 1943)“, který se usktečnil v rámci volitelného předmětu Základy společenských věd.

Pamatnik_Yad_Vashem Pomnik_zidovskym_bojovnikum_v_Yad_Vashem Prednaska_v_Yad_Vashem Workshop_v_Yad_Vashem

Text a foto Z. Víšek

 

LAST_UPDATED2
 
Setkání žáků OA Slaný se starostou města Ivo Rubíkem PDF Tisk Email
Články - semináře - zájezdy
Napsal uživatel spravce   
Čtvrtek, 03 Říjen 2013 07:17

Dne 27. 9. 2013 se žáci Obchodní akademie Dr. E. Beneše ve Slaném  společně s žáky  jiných slánských škol zúčastnili v Městském centru Grand setkání se  starostou RNDr.  Ivo  Rubíkem a  oběma místostarosty -  panem Mgr. Hrabánkem a panem Hložkem. Na počátku jednání byli všichni přítomní žáci rozděleni do skupin tak, aby v každé z nich byli zastoupeni žáci různých škol, kteří v průběhu jednání pak společně předávali  vedení města  podněty ke  zlepšení situace ve Slaném.

Žákům, třebaže byli omluveni z vyučování, se ovšem v průběhu jednání nevyhnul ani menší vědomostní test, ve kterém si mohli ověřit  své znalosti  slánské minulosti i přítomnosti. Nakonec měla každá skupina za úkol sepsat deset věcí, které by žáci ve Slaném rádi změnili, a  pan starosta  vybral k realizaci ten návrh, který byl nejčastěji zmiňován. Setkání bylo nepochybně přínosem jak pro představitele Slaného,  tak pro  slánské žáky a studenty, kteří  tímto osobitým  způsobem  mohli pomoci při dalším rozvoji města.

Součástí setkání bylo i malé občerstvení, které všichni přítomní uvítali.

Zuzana Kačníková, 4. A

LAST_UPDATED2
 
Humanitární sbírka Červená stužka 2013 PDF Tisk Email
Články - semináře - zájezdy
Napsal uživatel spravce   
Čtvrtek, 30 Květen 2013 13:08

Ve dnech  15. – 17. května 2013 se studentky a studenti Obchodní akademie Dr. E. Beneše ve Slaném zúčastnili humanitární sbírky Červená stužka, jejíž celkový výtěžek  ve výši 5000 Kč  byl uložen u slánské pobočky Komerční banky na účtu  České společnosti AIDS pomoc, se kterou škola spolupracuje již od roku 2004.

Sbírky se zúčastnilo celkem 22  studentek a  studentů z prvních a druhých ročníků. Mezi tři nejúspěšnější dvojice se zařadily tyto studentky: M. Girgová a N. Hořejší (858 Kč) z 2.B, A. Sojková a M. Novotná (727 Kč) z 2.A a K. Budínská a A. Čermáková (617 Kč), rovněž z druhé 2.A.

Poděkování patří všem zúčastněným studentům i všem občanům Slaného a Kladna, kteří  se finančně podíleli na zdaru této sbírky.

 

Mgr. Zdeněk Víšek, koordinátor prevence  OA Slaný

LAST_UPDATED2