Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

Články
Zájezd doBerlína a Postupimi PDF Tisk Email
Napsal uživatel spravce   
Pondělí, 24 Říjen 2016 12:33

Ve dnech 20. - 21.10. 2016 se žáci 2.A a 4.A zúčastnili zájezdu do Berlína a Postupimi. Prohlédli se obě části hlavního města Německa s jeho památkami.

Pěšky prošli od Brandenburské brány po bulváru Unter den Linden (Pod lipami)  až na Alexandrovo náměstí. Mezi významnými navštívenými místy nechyběly Check point Charlie, Ku-Damm,  muzeum Pergamon, Berlínský dóm. Druhý den zamířili do Postupimi, kde byla v zámku Cecilienhof podepsána Postupimská dohoda, a exkurzi zakončili v parku u zámku Sanssouci. 

IMG 0956 IMG 0997m IMG 1032

 

Další fotografie: Fotogalerie.

LAST_UPDATED2
 
Memorial Milana Cífky PDF Tisk Email
Napsal uživatel Ing. Michaela Seghmanová   
Pátek, 20 Červen 2014 08:54

Letos se bude konat již sedmý ročník futsalového turnaje k uctění památky našeho bývalého žáka, Milana Cífky, který tragicky zahynul v roce 2007. Ve 12.00 začne turnaj slánských středních škol (naší školy, Gymnázia V. B. Třebízského a Integované střední školy), poté, přibližně od 14.00, se již tradičně uskuteční exhibiční utkání mezi našimi absolventy a současnými žáky. Uvítáme i další zájemce z řad našich absolventů, kteří by měli chuť si změřit síly se svými nástupci.
Fotogalerie z minulých ročníků najdete v naší fotogalerii, fotografie z minulého roku jsou zde.

LAST_UPDATED2
 
Soutěž Office-arena PDF Tisk Email
Napsal uživatel Ing. Iva Vršínská   
Pátek, 23 Květen 2014 12:17

V letošním školním roce se naše škola poprvé zapojila do soutěže Office-arena, pořádané společností Microsoft. Zadáním soutěže byla příprava dvoudenní sportovní akce pro základní školy dle zadaných požadavků, s využitím programů MS Office.

Naši soutěžící se úkolu zhostili velmi dobře a do krajského kola byly vybrány dvě studentky 4. ročníku, Nikola Jandová a Lenka Lukavská.

  I v krajském kole byly studentky reprezentující naší školu úspěšné. 
Lenka Lukavská se umístila na pěkném třetím místě 
a Nikola Jandová na místě prvním s postupem do celostátního kola.

2014 officearena lenkalukavska-m 2014 officearena nikolajandova-m office-m nikola-m

Celostátní kolo probíhalo v sídle české pobočky společnosti Microsoft v Praze a úkolem soutěžících byla obhajoba své práce před odbornou porotou a diváky. 
Všechny práce byly velice pěkné, zajímavé a profesionálně zpracované, a proto byla i obhajoba náročná.

 
Ve velké konkurenci všech zástupců krajů České a Slovenské republiky Nikola již přední místo neobhájila, ale i účast zde je velkým úspěchem její práce.

Gratulujeme.

LAST_UPDATED2
 
Fotosoutěž PAŘÍŽ PDF Tisk Email
Napsal uživatel Ing. Michaela Seghmanová   
Středa, 07 Květen 2014 13:20

Naše škola se se začátkem dubna účastnila zájezdu do Paříže. Zájemci mohli přihlásit své nejzdařilejší snímky do soutěže, hlasování bylo spuštěno dnes na naší facebookové stránce https://www.facebook.com/oaslany a hlasovat může každý uživatel sítě Facebook. Pro všechny ostatní jsme umístili fotografie do galerie, tak se můžete podívat, jak jsme se měli.

Jednotlivé kategorie soutěže:

01 01 01 1

LAST_UPDATED2
 
Soutěž o Slaném PDF Tisk Email
Napsal uživatel Ing. Michaela Seghmanová   
Pondělí, 10 Únor 2014 00:38

Ve čtvrtek se konala soutěž o Slaném mezi týmy obchodní akademie a slánského gymnázia. S myšlenkou uspořádat tuto soutěž přišel můj dlouholetý kamarád, slánský patriot a absolvent naší školy v jedné osobě, Martin Doupovec. Nápad se mi moc líbil, a tak jsme začli vymýšlet a organizovat, až se ve čtvrtek stala naše myšlenka skutečností.

V aule slánského gymnázia se utkaly tříčlenné týmy obou škol, odpovídaly na seriózní otázky z historie, ale musely, například, také poznávat detaily ze slánských ulic. Pořad moderoval David Bernatský, na úvod a na závěr zahráli Salt Drummers. Po organizační stránce víceméně všechno klaplo lépe, než jsme si představovali, jen nás mrzel poměrně malý divácký zájem, a to nejen z řad našich žáků. Škoda, protože kdo přišel, mohl se v kostce dozvědět řadu zajímavostí o městě, v němž žijeme nebo chodíme do školy. 

Naše škola tentokrát zvítězila, získali jsme nádherný putovní pohár, který věnovala Společnost patriotů Slaného. Za vítězstvím jsou částečně znalosti členů našeho týmu (Mgr. Zdeňka Víška a žáků Gabriely Rutynové a Vojtěcha Solaře), ale částečně je výsledek také dílem taktitky, neboť každý tým si mohl na každou otázku vsadit body podle toho, jak se na avizované téma cítil. Všichni soutěžící obdrželi drobné dárky věnované městem Slaný.

Brali jsme letošní ročník jako nultý, takže spokojeni, ale zároveň poučeni už plánujeme ročník první, který byste si určitě neměli nechat.

O soutěži píše i KLADENSKÝ DENÍK, v článku najdete fotografie z akce.

Ing. Michaela Seghmanová, ředitelka

do_lnku_1_foto do_lnku_foto
 CIMG0177m   CIMG0176m   CIMG0181m
LAST_UPDATED2
 
4. ročník mezitřídního volejbalového turnaje OA Slaný PDF Tisk Email
Napsal uživatel Mgr. Filip Dolejší   
Středa, 18 Prosinec 2013 10:38

V čase předvánočním se již počtvrté utkaly týmy jednotlivých tříd naší obchodní akademie, aby změřily své síly ve volejbalu smíšených družstev. Postupně se v rámci systému „každý s každým“  utkaly všechny výběry prvních až třetích ročníků. Svého premiérového vítězství se nakonec dočkala třída 3.B, která jako jediná nenašla přemožitele, a dokonce neprohrála ani jediný set. Za pozitivní jev by se jistě daly považovat i výkony žáků prvních ročníků.

DSC03009m DSC03013m DSC03014m
2013prosinec-volejbal
LAST_UPDATED2
 
« ZačátekPředchozí12DalšíKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL