Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

Články
Přespolní běh 2013 PDF Tisk Email
Články - sportovní kurzy - turnaje - soutěže
Napsal uživatel Mgr. Filip Dolejší   
Čtvrtek, 26 Září 2013 10:11

Ve středu 25. 9. 2013 se naše obchodní akademie po roční přestávce opět zúčastnila okresního kola v přespolním běhu v Kladně. Na dívky čekala trať o délce 3000 metrů, chlapci pak museli absolvovat trať dlouhou 5000 metrů.

Ze všech startujících dívek byla jednoznačně nejrychlejší Jana Štanderová, která tak výrazně dopomohla družstvu naší školy k celkovému třetímu místu z pěti hodnocených škol. Kromě ní se o bronzové medaile zasloužily Michaela Hradecká, Dana Novotná, Lidya Skibych a Denisa Hůlová.

Po dívkách na trať vyběhli i chlapci. Našemu družstvu ve složení David Štechmüller, Dominik Hřib, Štěpán Placák a Jiří Růžička se tolik nedařilo, a proto skončilo na celkovém 7. místě z devíti klasifikovaných škol.

I přesto všichni naši studenti hodnotili akci jako zdařilou, k čemuž bezesporu přispělo i relativně vlídné počasí.

DSC02909mm

LAST_UPDATED2
 
ADAPTAČNÍ KURZ 2013 ve Starých Splavech PDF Tisk Email
Články - sportovní kurzy - turnaje - soutěže
Napsal uživatel Mgr. Filip Dolejší   
Úterý, 17 Září 2013 09:31

Stalo se tradicí, že studenti prvních ročníků ihned na úvod svého studia na naší obchodní akademii odjíždějí na týden do Starých Splavů u Máchova jezera na adaptační kurz. Ani letos tomu nebylo jinak, a tak 38 našich nových studentů zažilo v oblasti Rekreačním středisku Elite mnoho seznamovacích aktivit a her. Zpočátku týdne počasí nebylo příliš příznivé, avšak s postupem času nám ukazovalo svou vlídnější tvář. Po závěrečném zhodnocení kurzu, které proběhlo v čtvrteční podvečer, následoval závěrečný oheň, kde si spokojení studenti sdělovali dojmy z celého týdne, během kterého získali celou řadou nových přátel.

DSC02755m DSC02789m DSC02810m IMG_7989m
LAST_UPDATED2
 
SPORTOVNÍ KURZ – 2. ročníky PDF Tisk Email
Napsal uživatel Mgr. Filip Dolejší   
Sobota, 29 Červen 2013 12:17

Předposlední týden školního roku vyrazili studenti a studentky 2. ročníků na sportovní kurz. V areálu parkhotelu Mozolov, který je v poslední dekádě tradičním místem našich sportovních kurzů, zdokonalovali své schopnosti a dovednosti v různých kolektivních sportech. I přes vysoké teploty (teplota na asfaltových hřištích přesahovala i 50°C) veškerá náplň sportovního kurzu byla splněna. Kromě samotného sportování se všichni účastníci seznámili i s lanovými aktivitami, které byly pro většinu z nich příjemným zpestřením. Sportovní kurz vyvrcholil ve čtvrtek turnajovým dnem.  Většina sportovních utkání byla velice vyrovnaná, avšak vítěz byl vždy jen jeden a tentýž. Třída 2.A. Snad jedinou stinnou stránkou tohoto sportovního kurzu byla relativně malá účast studentů. Ti kteří se však kurzu zúčastnili, určitě nelitují a odvezli si kromě medailí i celou řadu pozitivních dojmů a zážitků.

2013-OA-SK   Další fotky.

 

LAST_UPDATED2
 
Memorial Cup Milana Cífky PDF Tisk Email
Články - sportovní kurzy - turnaje - soutěže
Napsal uživatel Mgr. Filip Dolejší   
Čtvrtek, 06 Červen 2013 10:17

Ve středu 5. 6. 2013 se uskutečnil 6. ročník Memorial Cupu Milana Cífky. Celou vzpomínkovou akci na tragicky zesnulého fotbalistu a studenta naší školy Milana Cífky zahájila paní ředitelka Ing. Michaela Seghmanová.

Jak již se poslední roky stalo zvykem, nejprve se spolu utkala tři futsalová mužstva slánských středních škol. Po roční pauze opět zvítězilo družstvu Integrované střední školy. Mužstvo obchodní akademie opět skončilo na stříbrném stupni a na gymnázium zbylo místo třetí. Předání diplomů, medailí a poháru pro vítěze se ujala Milanova maminka, paní Jitka Cífková s rodinou.

Po slavnostním vyhlášení výsledků turnaje se v exhibičním a velmi přátelském utkání utkaly týmy současných studentů s absolventy naší školy.

Poděkování patří všem, kteří se této vzpomínkové akce zúčastnili - ať již aktivně, nebo jen povzbuzováním z tribun. Velký dík patří zejména celé rodině Milana Cífky - za účast i za štědrý sponzorský příspěvek.

DSC01862-orez

DSC02069-orez Další foto.

LAST_UPDATED2
 
Humanitární sbírka Červená stužka 2013 PDF Tisk Email
Články - semináře - zájezdy
Napsal uživatel spravce   
Čtvrtek, 30 Květen 2013 13:08

Ve dnech  15. – 17. května 2013 se studentky a studenti Obchodní akademie Dr. E. Beneše ve Slaném zúčastnili humanitární sbírky Červená stužka, jejíž celkový výtěžek  ve výši 5000 Kč  byl uložen u slánské pobočky Komerční banky na účtu  České společnosti AIDS pomoc, se kterou škola spolupracuje již od roku 2004.

Sbírky se zúčastnilo celkem 22  studentek a  studentů z prvních a druhých ročníků. Mezi tři nejúspěšnější dvojice se zařadily tyto studentky: M. Girgová a N. Hořejší (858 Kč) z 2.B, A. Sojková a M. Novotná (727 Kč) z 2.A a K. Budínská a A. Čermáková (617 Kč), rovněž z druhé 2.A.

Poděkování patří všem zúčastněným studentům i všem občanům Slaného a Kladna, kteří  se finančně podíleli na zdaru této sbírky.

 

Mgr. Zdeněk Víšek, koordinátor prevence  OA Slaný

LAST_UPDATED2
 
Lyžařský kurz 1. ročníků PDF Tisk Email
Články - sportovní kurzy - turnaje - soutěže
Napsal uživatel Ing. Michaela Seghmanová   
Čtvrtek, 24 Leden 2013 23:16

První ročníky (a několik žáků druhých ročníků) odjely v neděli na lyžařský výcvik do Pece pod Sněžkou, tentokrát premiérově na Vraní boudu. Jak si tam užívali sněhových radovánek se můžete podívat ve fotogalerii. (kliknutím na obrázek)

Krkonoše od Vraní boudy

LAST_UPDATED2
 
« ZačátekPředchozí12DalšíKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL