Newsflash

Protože se na naší škole vyučuje španělský jazyk, jsme rádi za jakoukoliv příležitost, kdy si naši žáci mohou pohovořit s rodilým mluvčím. Diego je jedním z řady zahraničních dobrovolníků z ICM, který nám nabídl pro tento školní rok spolupráci. Od listopadu začal docházet do výuky španělského jazyka a svým milým, přátelským přístupem si naše žáky rychle získal. Diego pomáhá našim žákům překonat stud a nebát se komunikovat. Hodiny s ním jsou rozhodně příjemným zpestřením výuky.

Celý článek.

Pro uchazeče o studium

 

Uchazeči o studium na naší škole mohou zahájit studium trojím způsobem:

  • přijetím v rámci přijímacího řízení do 1. ročníku,
  • přestupem z jiné střední školy kdykoli během studia,
  • přijetím do vyššího ročníku.

LETÁK pro šk. rok 2018/2019

 



Výsledky přijímacího řízení PDF Tisk Email
Napsal uživatel spravce   
Pátek, 27 Duben 2018 09:43

Obchodní akademie vyhlašuje pořadí přijatých uchazečů 1. kola přijímacího řízení 2018.

Podmínky přijetí:

  • známky z jednotlivých předmětů v rozsahu výborný až dostatečný,
  • minimální úspěšnost v jednotném testu z matematiky 10 % (5 bodů).

Seznam je řazen dle registračního čísla přiděleného pro účely přijímacího řízení. Přijatí uchazeči nechť potvrdí svůj úmysl vzdělávat  se na naší škole odevzdáním zápisového lístku, a to nejpozději 10  pracovních dnů ode dne oznámení rozhodnutí o přijetí (tj. do 16. května 2018), a to buď osobně v úředních hodinách nebo prostřednictvím poskytovatele poštovních služeb.

 

VysledkyPR2018

LAST_UPDATED2
 
Den otevřených dveří PDF Tisk Email
Napsal uživatel Ing. Michaela Seghmanová   
Pátek, 09 Únor 2018 10:45
na web m

Dne 7. února jsme podruhé v tomto školním roce otevřeli dveře pro uchazeče o studium na naší škole. Návštěvníci si vyslechli informace o studiu a o přijímacím řízení od paní ředitelky, pak se za doprovodu žáků 4. ročníku vydali na prohlídku školy. Navštívili posilovnu, jazykové učebny a učebny výpočetní techniky. Ve všech třídách je čekali vyučující, kteří jim podali informace o obsahu a náročnosti výuky a ukázali jim učebnice, které používáme. Žáci 3. a 4. ročníku prezentovali své cvičné firmy, které si vymysleli pro předmět marketing a management, kde se učí vedení firmy od A až do Z. Návštěvníci odcházeli spokojeni, spokojenost byla i na naší straně, a to nejen proto, že tři uchazeči na místě odevzdali vyplněnou přihlášku ke studiu. Těšíme se, že k nim přibydou další a přejeme všem uchazečům úspěch při přijímacích zkouškách.

 

Další fotografie.

LAST_UPDATED2
 
Burza škol. PDF Tisk Email
Napsal uživatel spravce   
Čtvrtek, 25 Leden 2018 10:49
20180118 114417m

Ve čtvrtek 18. ledna jsme prezentovali naši školu na slánské burze škol, kterou uspořádala Integrovaná střední škola Slaný. Ukázali jsme výuku psaní deseti prsty, představili jsme volitelné bloky odborných předmětů a naše zahraniční aktivity. Chcete vidět více? Přijďte se podívat přímo k nám do školy na den otevřených dveří 7. února od 15 do 17 hodin. 

Těšíme se na Vaši návštěvu. Další foto - FOTOGALERIE.

LAST_UPDATED2
 
Přípravné kurzy k přijímacím zkouškám. PDF Tisk Email
Napsal uživatel Ing. Michaela Seghmanová   
Úterý, 23 Leden 2018 08:26

Stejně jako v minulém roce pro uchazeče o studium na střední škole organizujeme přípravné kurzy k přijímacím zkouškám na SŠ. Kurzy z matematiky a z českého jazyka a literatury se budou konat po dobu 6 týdnů v blocích po dvou vyučovacích hodinách, vždy v čase 15:30–17:00:

- ČJL vždy v pondělí od 5. 3. do 9. 4., jen místo Velikonočního pondělí (2. 4.) bude lekce ve středu 4. 4.,
- MAT - vždy v úterý od 6. 3. do 10. 4.

K přijímačkám nanečisto a k přípravným kurzům se mohou uchazeči registrovat prostřednictvím elektronického formuláře.

LAST_UPDATED2
 
Přestup na naši školu a přijetí do vyššího ročníku PDF Tisk Email
Napsal uživatel Ing. Michaela Seghmanová   
Pondělí, 25 Srpen 2014 22:22

Máte-li v tuto chvíli zájem o studium na naší škole, můžete využít možnost přestupu z jiné střední školy nebo můžete podat žádost o přijetí do vyššího ročníku. Obě možnosti upravuje Předpis č. 561/2004 Sb., Zákon o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon).

Přijetí do 1. ročníku mimo přijímací řízení, které probíhá vždy na jaře, není možné.

Žádost o přestup (§ 66 školského zákona, odst. 2 a 4)

Žádost podává zletilý žák studující jinou střední školu nebo zákonný zástupce nezletilého žáka jiné střední školy (s jeho souhlasem). Vzory žádosti najdete v sekci ke stažení. Vzor upravte podle potřeby a vlastnoručně podepsanou žádost odevzdejte ve škole. Doporučujeme osobní návštěvu, můžeme tak celou záležitost vyřídit na místě.

Přijetí do vyššího ročníku (§ 66 školského zákona)

Máte-li zájem o přijetí do vyššího ročníku, vyplňte klasickou přihlášku ke studiu. V naší sekci ke stažení najdete předvyplněnou přihlášku s údaji o oboru, který nabízíme.

Pro posouzení obou typů žádostí je rozhodující, do jaké míry se shoduje dosud studovaný obor s oborem Obchodní akademie, v úvahu vezmeme i důvody, které Vás přivedly k nám.

LAST_UPDATED2